2013 professori Tero Kivelä

Maud Kuistilan Säätiön hallitus on päättänyt jakaa vuoden 2013 Maud Kuistilan palkinnon Helsingin yliopiston silmätautien professorille Tero Kivelälle.

Professori Tero Kivelä on syntynyt vuonna 1960 ja hän on ohjannut 17 väitöskirjaa. Hän on laaja-alainen tutkija, joka on erikoistunut silmätautien lisäksi patologiaan, onkologiaan, tilastotieteisiin sekä lääketieteen suomenkieleen. Hän on ollut myös erittäin aktiivinen silmätautien kansainvälisessä ja eurooppalaisessa yhteistyössä mm. European Board of Ophtalmology -järjestön presidenttinä 2005-2006.

Palkintoehdotuksen tehneiden 17 professori Kivelän oppilaan mukaan hän omistautuu kokonaisvaltaisesti tutkijakoulutukseen ja opetukseen. Hän on ehtymättömän kärsivällinen, kannustava ja myönteinen opettaja. Lisäksi hänet tunnetaan huolellisena ja tarkkana sekä uteliaana ja innostavana. Hänen järjestämäänsä opetusta kuvataan korkeatasoisiksi myös kansainvälisesti arvioituna. Helsingin yliopisto on palkinnut hänet kahdesti opetuksen kehittämisestä.

Sen lisäksi, että professori Tero Kivelä on alansa huippututkija ja -kouluttaja, häntä voidaan luonnehtia myös hyvämaineiseksi herrasmieheksi. Myös tässä suhteessa hän sopii erinomaisesti Maud Kuistilan palkinnon saajien joukkoon.