Maud Kuistilan muistosäätiö

Maud Kuistilan muistosäätiön tarkoituksena on tukea ansiokasta lääketieteellistä tutkimustoimintaa Suomessa.

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja tutkimustyöstä kokemusta omaaville tutkijoille erityisesti väitöskirjatyöhön ja sen jälkeiseen tutkimustyöhön, jotta he voisivat omistautua päätoimisesti muusta ansiotyöstä vapaana tutkimustyölle.

Vuonna 2023 säätiö jakoi apurahoja 220 000 €.

Maud Kuistilan muistosäätiö jakaa lisäksi Maud Kuistilan palkinnon lääketieteen alan ansioituneelle tutkijoiden kouluttajalle. Palkinnon tarkoituksena on korostaa tutkijoiden kouluttajien merkitystä korkeatasoisen lääketieteellisen tutkimusperinteen säilyttämiselle ja edistämiselle Suomessa. Palkinto jaetaan tammikuussa Lääkäripäivien yhteydessä Helsingissä.

TIEDOTE: Maud Kuistilan palkinto professori Hannele Yki-Järviselle

 

“Tutkimustyöhön täytyy rakastua”

Sisätautiopin professori Hannele Yki-Järviselle Helsingin yliopistosta on myönnetty 20 000 euron suuruinen Maud Kuistilan palkinto, joka jaetaan lääketieteen alan ansioituneelle kouluttajalle. Yki-Järvinen kuuluu maailman 1 000 parhaan tutkijan joukkoon ja on 1 000 parhaan tiedenaisen joukossa sijalla 179.
 
 
 

Lue lisää

ARTIKKELI: Maud Kuistilan muistosäätiö palkitsi professori Hannele Yki-Järvisen

”Tärkeintä on oppia tekemään oikeita kysymyksiä”

 

Professori Hannele Yki-Järvinen on uransa aikana ohjannut kymmeniä lääketieteen väitöskirjoja ja kouluttanut alalle lukuisia uusia tieteentekijöitä. Hän kannustaa tutkijoita avoimeen vuorovaikutukseen sekä itsenäiseen ajatteluun ja esittää ohjattavilleen mieluummin kysymyksiä kuin antaa valmiita vastauksia.

 

Lue lisää