Maud Kuistilan muistosäätiö

Maud Kuistilan muistosäätiön tarkoituksena on tukea ansiokasta lääketieteellistä tutkimustoimintaa Suomessa.

Säätiö jakaa vuosittain apurahoja tutkimustyöstä kokemusta omaaville tutkijoille erityisesti väitöskirjatyöhön ja sen jälkeiseen tutkimustyöhön, jotta he voisivat omistautua päätoimisesti muusta ansiotyöstä vapaana tutkimustyölle.

Vuonna 2023 säätiö jakoi apurahoja 220 000 €.

Maud Kuistilan muistosäätiö jakaa lisäksi Maud Kuistilan palkinnon lääketieteen alan ansioituneelle tutkijoiden kouluttajalle. Palkinnon tarkoituksena on korostaa tutkijoiden kouluttajien merkitystä korkeatasoisen lääketieteellisen tutkimusperinteen säilyttämiselle ja edistämiselle Suomessa. Palkinto jaetaan tammikuussa Lääkäripäivien yhteydessä Helsingissä.

TIEDOTE: Maud Kuistilan palkinto professori Heikki Krögerille

Laadukas tutkijakoulutus turvaa tulevaisuuttamme

Itä-Suomen yliopiston kirurgian sekä ortopedian ja traumatologian professori Heikki Krögerille on myönnetty 20 000 euron suuruinen Maud Kuistilan palkinto. Palkinto on tunnustus ansiokkaasta työstä, jota kymmeniä väitöstutkimuksia ohjannut Kröger on tehnyt uusien tutkijasukupolvien kouluttamiseksi.

 

Lue lisää

ARTIKKELI: Maud Kuistilan muistosäätiö palkitsi professori Heikki Krögerin

”Hyvä ohjaaja on helposti lähestyttävä”

Kirurgian sekä ortopedian ja traumatologian professori Heikki Krögerille on myönnetty Maud Kuistilan palkinto tunnustuksena ansiokkaasta ja monipuolisesta opetustyöstä. Kröger tunnetaan kannustavana ohjaajana sekä kliinisen tutkimuksen aktiivisena puolestapuhujana.

 

Lue lisää